Web Analytics Made Easy - Statcounter

با انتشار خبر ابتلای بیماران ویروس کرونا در قم، زنگ خطر برای کاشان به‌ عنوان نزدیک‌ترین شهرستان به قم به صدا درآمد حالا با گذشت حدود دوهفته از این خبر، خبرنگار کاشان به سطح شهر و بیمارستان‌های کاشان رفته تا از متن و حاشیه درگیری این شهرستان با کرونا گزارشی منطبق با واقعیت‌ها ارائه دهد.

به گزارش خبرگزاری فارس از کاشان، پنچ شنبه اول اسفندماه با انتشار خبر ابتلای بیماران به ویروس کرونا در قم، زنگ خطر برای کاشان به‌ عنوان نزدیک‌ترین شهرستان به قم به صدا درآمد و با تعطیلی مدارس در روز شنبه سوم اسفند ماه و سپس تعطیلی دانشگاه‌ها رسماً مردم و مسؤولان شهرستان کاشان خود را درخطر ویروس کرونا یافتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما از همان ساعات آغازین با ضدعفونی کردن واحدهای آموزشی و جلسات مکرر در سطح مسؤولان شهرستان، کاشان عزم خود را برای مقابله با کووید 19 جزم کرد.

گفته می‌شود نزدیک به ۷۰ درصد از جمعیت منطقه کاشان را اقشار کارگری تشکیل می‌دهند که در نزدیک به ۲ هزار واحد تولیدی و صنعتی دو شهرستان‌ مجاور کاشان و آران‌ و بیدگل اشتغال دارند و تمهیدات پیشگیرانه از ابتلای به ویروس کرونای جدید در راستای حفظ سلامت نیروی کار و استمرار تولید در این واحدها ضروری است.

بیماری ویروسی کرونا ۲۰۱۹ نخستین‌بار در ووهان چین شناسایی شد و تا کنون به بیش از ۶۰ کشور سرایت کرده و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته است تا وضعیت فوق العاده اعلام کند.

با شناسایی موارد مشکوک مبتلا به این ویروس در منطقه کاشان، به تدریج هشدارها و توصیه‌هایی در زمینه اجتماعات صادر و حتی محدودیت‌هایی برای زمان فعالیت اداره‌ها و اصناف در نظر گرفته شد که اقدامی بسیار بجا اما ناکافی بود؛ چنان که شرایط خیابان‌ها و رفت‌وآمد مردم نشان می‌دهد که بخش قابل توجهی از جامعه را در بر نگرفته است.

 

هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی و صنعتی با ۴۶ هزار نیروی کار در شهرستان کاشان و ۸۱۰ واحد صنعتی با ۱۷ هزار و ۱۰۰ نفر اشتغال در شهرستان آران‌ و بیدگل فعالیت دارند که نیازمند تمهیداتی ویژه هستند؛ در غیر این صورت اتفاقی پیش‌بینی نشده مانند آنچه برای چند شرکت بزرگ در چین یا کره‌جنوبی رخ داد، می‌تواند چرخه تولید و اقتصاد این منطقه بزرگ با ۱۳ شهرک، منطقه، ناحیه و لکه صنعتی را با چالش جدی درگیر کند.

اداره‌ها و دستگاه‌های دولتی به دلیل برخورداری از نیروی کار با سطح تحصیلات بالاتر و قرار داشتن در معرض دید و مراجعه عموم، به طور طبیعی موضوع را جدی‌تر گرفتند و البته این جدیت در واحدهای صنعتی بزرگ هم به چشم بخورد اما مشخص نیست پشت دیوارهای بلند واحدهای خصوصی متوسط و کوچک چه می‌گذرد.

گزارش‌های مردمی حاکی است، برخی کارفرمایان با دوراندیشی در زمینه بهداشت وارد عمل شدند و نسبت به توزیع ماسک، دستکش یک‌بار مصرف و مایع دستشویی برای استفاده کارگران در واحد تولیدی اقدام کردند؛ حتی برخی کارخانه‌ها از جمله مخمل و ابریشم با هدف جلوگیری از شیوع بیماری کرونا، در زمان حاضر کارگران خود را به مرخصی فرستادند.

اما در این‌ بین اخبار ضدونقیض پیرامون آمار دقیق مبتلایان به ویروس کرونا و فوت‌شدگان، جلوگیری به‌موقع از ورود خودروهای مشکوک به کاشان، عدم توزیع صحیح اقلام بهداشتی و ... تا حدی موجب سردرگمی و نارضایتی مردم شد اما همچون گذشته نیز خود مردم همراه با مسؤولان برای پیشگیری از این ویروس دست‌به‌کار شدند و اقداماتی انجام دادند تا اینکه اکنون به گفته سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کاشان آمار بستری‌شدگان روند نزولی پیداکرده است.

۳۸ درصد بیماران کاشانی مشکوک به کرونا ترخیص شدند/کاشان درروند نزولی قرار گرفت

سید علیرضا مروجی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان در این باره گفت: ۳۱۶ نفر، به‌ طور تقریبی برابر با ۳۸ درصد بیماران مشکوک به کووید ۱۹ در این منطقه از بیمارستان ترخیص شدند. شمار بستری‌های مشکوک به بیماری کووید ۱۹ از ابتدا تاکنون در این منطقه از مرز ۸۰۰ نفر گذشته است.

وی در خصوص موارد مثبت این بیماری در منطقه کاشان نیز تشریح کرد: قرار شده است در کشور موارد مثبت را دکتر کیانوش جهانپور به‌ صورت استانی اعلام کند و سامانه نیز چون هم‌اکنون امور آن را انجام نمی‌دهیم، به‌روز نیست اما این مشکل به‌مرور برطرف می‌شود. برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور برخلاف این قانون عمل کرده و موارد را در اختیار خبرنگاران می‌گذارد و به همین جهت مشکلاتی پیش‌آمده است.

 

مروجی اضافه کرد: مهم‌ترین مشکل این بیماری فقط مرگ‌ومیر نیست، چون حتی اگر ۲ درصد و یک درصد هم در نظر بگیریم، زیاد است زیرا حتی جان یک نفر نیز برای ما بسیار عزیز است.به گفته وی، این بیماری در کنار مرگ‌ومیر، موضوع ناتوانی‌هایی است که ایجاد و مردم را خانه‌نشین کرده و به هر شکلی غیبت از کار دارند و به همین جهت مهم شده است.

وی یادآور شد: ترس زیاد به باور روانشناسان تبدیل به بی‌تفاوتی می‌شود و بی‌خیالی بیش‌ از حد نیز خوب نیست چون مردم توجه نمی‌کنند. ما می‌خواهیم با کمک اصحاب رسانه برخورد منطقی با این بیماری در شهر داشته باشیم، یعنی نه ترس زیاد و نه بی‌خیالی که به همه آسیب برساند.

مروجی با اشاره به کاهش بستری‌شدگان بیماران مبتلا گفت: از سه روز پیش تاکنون روند نزولی بستری‌شدگان را در بیمارستان‌های کاشان شاهد هستیم و این نشانگر آن است که مردم بافرهنگ کاشان به نوع‌دوستی و بهداشت فردی اهمیت داده و از منازل تا حد امکان خارج نمی‌شوند.

نانوایی‌های کاشان به استفاده از کارت‌خوان ملزم شدند

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی همچنین گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا به نانوایی‌های سطح شهرستان ابلاغ شد که به‌جای دریافت پول نقد، ملزم به استفاده از دستگاه کارت‌خوان هستند.

وی با اشاره به اهمیت رعایت اصول بهداشتی از سوی عموم شهروندان برای مبارزه با کرونا افزود: در این بخشنامه تبادل پول نقد در نانوایی‌ها ممنوع شده است وکسی که نان را از تنور خارج می‌کند به هیچ رو نباید از مشتری پول دریافت کند. نانوایی باید فروشنده داشته باشد، در غیر این صورت مشتری خود باید از کارتخوان استفاده کند.

مروجی از اختصاص سهمیه ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی کننده به نانوایی‌ها و دیگر اصناف خبر داد و اظهار داشت: اصناف موظف هستند در کنار شست و شوی مرتب دست‌ها و رعایت اصول بهداشتی، در محل کار از ماسک و دستکش استفاده کنند.

توصیه های بیماران بهبود یافته از بیمارستان شهید بهشتی کاشان

در این بین شاید یکی از مؤثرترین اظهارات درباره چگونگی مواجهه با این بیماری را می‌توان از زبان مبتلایان بهبود یافته شنید. بیمارانی که تا کنون و طبق اعلام وزارت بهداشت در کاشان از مرز 300 نفر عبور کرده اما به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان تعداد بیماران قطعی رو به نزول است و شیب بهبود یافتگان رو به افزایش است.

 

 

 

از خروج غیرضروری پرهیز شود

محمد توکلی به عنوان نماینده وزیر بهداشت اظهار کرد: با توجه به اینکه قدرت سرایت این بیماری بالاست و هر نفر ۴ نفر را مبتلا می‌کند؛ لذا باید از خارج شدن غیرضروری منزل جلوگیری کنیم و با رعایت بهداشت از روند و پیشگیری آن جلوگیری کنیم.

وی با اشاره به کنترل چرخه جابه‌جایی این ویروس تأکید کرد: با تردد کمتر در شهر فرهنگ نوع‌دوستی را ترویج دهید.

وی همچنین با بیان اینکه کاشان شهر خیرین است از وجود‌ خیرین سلامت و بهداشت در کنار کادر درمانی تشکر کرد و فعالیت و تلاش شبانه‌روزی کادر درمانی و ایثار آن‌ها را ستودنی خواند.

 

طراحی و تجهیز اقامتگاه موقت بیماران مبتلابه ویروس کرونا

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان نسبت به طراحی و تجهیز اقامتگاه موقت بیماران مبتلابه ویروس کرونا در سطح این شهر اقدام کرد.

روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان در اطلاعیه‌ای تشریح کرده است: با توجه به دستورالعمل‌های کشوری که از سوی کمیته‌های علمی مستقر در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با کمک هیأت‌های علمی سراسر کشور در حال تدوین و به‌روزرسانی است، همه گروه‌های درمان در تلاش هستند تا مدت اقامت بیماران را به کم‌ترین میزان ممکن برسانند تا رسیدگی به بیماران در حال بهبود در مرکزهای نقاهتی انجام شود یا به کانون خانواده‌ها بازگردند.

 

در این اطلاعیه آمده است: دانشگاه علوم پزشکی کاشان در این راستا ۱۶ اسفندماه اقدام به طراحی و تجهیز اقامتگاه لازم در سطح شهر کرد تا از بار بستری‌های بیمارستان‌های شهید بهشتی و سید الشهدا (ع) بکاهد.

همچنین با درخواست از شهروندان برای ماندن در خانه تا حد امکان و توجه به همه توصیه‌های بهداشتی و هشدارهای مسؤولان در ادامه این اطلاعیه تأکید شده است: در صورت رعایت نشدن نکات بهداشتی و حضور در مکان‌های مختلف، به‌ طور قطع افزایش تعداد بیماران و تکمیل شدن ظرفیت بیمارستان‌های شهید بهشتی و سیدالشهدا (ع) را در پی خواهد داشت.

وضعیت کرونا از زبان مسوولان بیمارستان شهید بهشتی کاشان

همه بخش‌های پزشکی و بهداشتی کاشان برای مقابله با این ویروس در حالت اماده به خدمت هستند، که یکی از مهمترین این مراکز بیمارستان شهید بهشتی کاشان است. بیمارستانی که پذیرای بیماران کرونایی است و یکی از نخستین مراکز درگیر با این بیماری بوده است. در ادامه مسؤولان این بیمارستان از آخرین وضعیت این بیماری در کاشان و این بیمارستان نکاتی را مطرح کرده‌اند.

 

ورود خودروهای غیربومی به کاشان ممنوع است

علی قربانی فرمانده انتظامی کاشان نیز در این باره  گفت: به‌ منظور جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا، ورود خودروهای با پلاک غیربومی به شهرستان کاشان تا اطلاع بعدی ممنوع است و در این راستا چهار واحد ایست و بازرسی مشترک با حضور عوامل بسیج و دانشگاه علوم پزشکی در محورهای ورودی شهر راه‌اندازی شده است.

وی تصریح کرد: رفت‌ و آمد وسایل نقلیه‌ای که تردد آن‌ها در محورهای شهرستان کاشان ضرورت دارد، بلامانع است. همچنین به‌منظور جلوگیری از انتشار ویروس کرونا در ورودی شهرهای قمصر، نیاسر و برزک از تردد وسیله‌های پلاک غیربومی جلوگیری می‌شود.

گلایه‌مندی مردم از آمارهای ضدونقیض در کاشان

در گشت و گذاری میدانی برای بررسی هر چه بیشتر وضعیت در کاشان به مراکز تجمع و داروخانه‌های شهر مراجعه شد؛ در این حضور محمدحسین از جوانان کاشانی همکلام شدیم. او هنگام بیرون آمدن از داروخانه ناراحت بود و می‌گفت اینجا سومین داروخانه در مرکز شهر است که ماسک و اقلام بهداشتی ضروری این روزها را ندارد. او که حرفه و کارش مرتباً در ارتباط با مردم است و در روز شاید ده‌ها مراجعه داشته باشد هرچند روز یک‌بار باید به داروخانه‌های زیادی مراجعه کند تا بتواند ماسک و اقلام بهداشتی‌اش را  پیدا کند.

محسن و مرتضی نیز که بدون ماسک دریکی از پاساژهای شهر به دنبال خرید لباس و وسایل شب عید بودند علاوه بر اینکه گمان می‌کردند این ویروس شاید با آن‌ها کاری نداشته باشد از آمارهای ضد و نقیض کرونا در کاشان گلایه داشتند. مرتضی می‌گفت که مرتباً اخبار شهرستان را از طریق سایت‌ها و فضای مجازی رصد می‌کند اما گاهی برخی اخبار با یکدیگر تناقض دارد. محسن نیز ادامه داد که بعضاً از طریق رسانه ملی یا اخبار اصفهان آمارهای بالاتری از مبتلایان به کرونا در کاشان اعلام می‌کنند اما این در حالی است که آمار دانشگاه علوم پزشکی آمار مبتلایان را بسیار پایین‌تر اعلام می‌کند!

یکی دیگر از شهرواندان در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس درباره چرایی عدم قرنطینه کاشان سؤالاتی را مطرح کرد و ادامه داد: تا زمانی که کاشان بانک‌ها، ادارات، بازار و پاساژها تعطیل نشود خیابان‌ها از این شلوغ‌تر می‌شود و این بیماری به سرعت بین دیگران تکثیر می‌یابد.

روزانه ۱۰۰ هزار عدد ماسک توزیع می‌شود

مزروعی مدیر مرکز مدیریت بحران و کنترل حوادث فرمانداری ویژه کاشان هم می‌گوید: در کاشان روزانه ۱۰۰ هزار عدد ماسک توزیع می‌شود که این عدد در ۲۳ شهرستان دیگر استان ۲۰۰ هزار عدد ماسک است. البته روزانه نیاز به ۵۰۰ هزار عدد ماسک برای کاشان داریم و در تلاش هستیم تعداد شرکت‌های تولیدی ماسک را در این منطقه را افزایش دهیم.

 

وی درباره تعطیلی اماکن گردشگری و ورزشی هم می‌گوید: شاید مسافری مشکوک به بیماری کرونا باشد و با ورودش به شهرستان این بیماری به دیگر مردم سرایت کند و منطقه را آلوده کند از این رو اماکن گردشگری و ورزشی را تعطیل کردیم.

سه داروخانه به دلیل احتکار اقلام بهداشتی در کاشان پلمپ شد

روح‌اله دهقانی دادستان عمومی و انقلاب کاشان گفت: سه داروخانه به علت احتکار اقلام بهداشتی در این شهرستان پلمپ شده است. این داروخانه‌های متخلف با توجه به رصد نیروهای اطلاعاتی و امنیتی، گزارش‌های مردمی و بازدید میدانی به علت عرضه الکل غیراستاندارد، احتکار دستکش و ماسک تعطیل شدند.

وی به پلمپ یک فروشگاه و یک‌خانه مخروبه قدیمی به علت احتکار اقلام بهداشتی اشاره کرد و افزود: فروشگاه به علت گران‌فروشی و خانه قدیمی نیز به سبب احتکار ۳۰۰ هزار دستکش یک‌بارمصرف پلمپ شده است.

دادستان عمومی و انقلاب کاشان تصریح کرد: این روزهای سخت که مردم نیازمند امید، همدلی و همکاری هستند، نباید زمینه ناامیدی مردم را فراهم کنیم و دادستانی در برخورد با افرادی که سلامت جامعه را هدف گرفتند، هیچ مماشاتی نخواهد داشت.

وی اضافه کرد: شیوع ویروس کرونا موجب نگرانی مردم کاشان در مورد کمبود ماسک، دستکش، الکل و مواد ضدعفونی‌کننده شده بود که با توجه به تأکید ویژه رئیس قوه قضاییه مبنی بر برخورد قاطع با احتکار کنندگان و اخلال‌گران در نظام عرضه کالای پزشکی، این مهم در دستور کار دادستانی قرار گرفت و تیم مشترک بازرسی از داروخانه‌ها، فروشگاه‌ها، مرکزهای توزیع و انبارهای عرضه اقلام بهداشتی به‌طور مداوم بازدید میدانی انجام می‌دهند.

 

دهقانی یادآور شد: تیم بازرسی شامل نماینده دادستان، قاضی شعبه تعزیرات، نمایندگان معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی، اماکن نیروی انتظامی و اداره صمت است و دادستانی عمومی و انقلاب شهرستان کاشان در سریع‌ترین زمان ممکن به پرونده این متخلفان رسیدگی خواهد کرد.

پیش‌تر نیز در جریان بازرسی از یک دستگاه خودرو ۲ هزار و ۱۶۰ عدد ماسک فیلتر دار، ۵۵۰ عدد ماسک ساده و ۸۱ عدد بطری مایع ضدعفونی‌کننده یک لیتری کشف‌شده بود.

جوانان هیأتی پای‌کار بهداشت شهر کاشان

در میان انبوه اخبار مربوط به کرونا، عده‌ای از جوانان انقلابی و هیأتی کاشان هم در یک اقدام خودجوش پای‌کار آمدند و به‌ صورت ناشناس و شبانه در قالب چندین گروه در سطح شهرستان اقدام به ضدعفونی کردن شهر کردند و عده‌ای دیگر نیز با جمع‌آوری کمک‌های مردمی و خیرین، اقلام موردنیاز بهداشتی را دسته‌بندی کرده و به افرادی که اکنون به آن‌ها نیاز داشتند یاری رساندند.

 

به گزارش فارس، جمعیت نزدیک به ۵۰۰ هزار نفری شهرستان‌های کاشان و آران‌ و بیدگل زیر پوشش بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی کاشان قرار دارد. طبق اعلام این دانشگاه علایم ابتلای به ویروس کرونا شامل تب، سرفه، تنگی نفس، علایم گوارشی و در موراد شدید عفونت ریه (پنومونی)، سندرم تنفسی حاد و نارسایی کلیه است. سامانه تلفنی با خط تماس فوری به شماره ۳۱۱۳ آماده ارایه خدمات مشاوره و پاسخگویی به افرادی است که احساس می‌کنند علایم مشکوک به بیماری ویروسی کرونا دارند.

================

گزارش از: محسن بایعی

================

انتهای پیام/۶۳۰۱۸/ص۳۰/

منبع: فارس

کلیدواژه: کاشان کرونا جوانان سازمان بهداشت جهانی دانشگاه علوم پزشکی کاشان ویروس کرونا ویروس کرونا اقلام بهداشتی شهرستان کاشان هزار عدد ماسک داروخانه ها شهید بهشتی نانوایی ها سطح شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۹۸۵۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناهنجاری گوژپشتی چگونه مشخص و درمان می‌شود؟

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، اختلال کیفوز یا قوزپشتی، یک نوع انحراف در ستون فقرات است که باعث خم شدن بخشی از آن به سمت بیرون می‌شود. این مشکل ممکن است برای افراد در سنین مختلف رخ دهد، اما اغلب در دوران بلوغ اتفاق می‌افتد. اگرچه این بیماری معمولاً مشکلات جدی را ایجاد نمی‌کند، اما در صورت شدت بالا می‌تواند باعث تغییر شکل ستون فقرات و درد شود. همچنین ممکن است منجر به فشار به قفسه سینه شده و باعث مشکلات تنفسی شود. کیفوز بیشتر در سنین نوجوانی ظاهر می‌شود و گاهی ممکن است مادرزادی یا در سنین بالاتر نیز رخ دهد.

افراد مبتلا به کیفوز ممکن است با قوز قابل توجه در ناحیه پشت روبه‌رو شوند. در صورت شدت بالا، درد کمر و التهاب ناحیه ستون فقرات همراه با ضعف قسمت پایین بدن و حتی فلج پا نیز ممکن است رخ دهد؛ بنابراین تشخیص به موقع و در صورت لزوم، درمان مناسب می‌تواند از عوارض جدی این بیماری جلوگیری کند. این اختلال ممکن است از علل مختلفی نظیر عوامل مادرزادی، اختلالات رشد، آسیب‌های فیزیکی، عفونت ستون فقرات یا حتی وجود تومور نخاعی ناشی شود. در ادامه، قصد داریم درباره انواع کیفوز، علائم آن، روش‌های تشخیص و راه‌های درمان اطلاعات بیشتری منتقل کنیم.

کیفوز یک اختلال نسبتاً شایع است که معمولاً در جوانان و بزرگسالان رخ می‌دهد. در این اختلال، بخشی از مهره‌های منطقه توراکس از حالت عادی خود خارج می‌شود و شکل مثلثی به خود می‌گیرد که منجر به خم‌شدن ستون فقرات به سمت جلو می‌شود. عوامل تغییر حالت توراکس می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

نشستن طولانی مدت پشت میز یا خم شدن و قوزکردن‌های طولانی و همچنین نشستن، ایستادن و خوابیدن در وضعیت نامناسب، تأخیر در رشد و مشکلات مربوط به رشد بدنی،  که ممکن است ابتلا به کیفوز را زمینه‌ساز کند، به خصوص در دوران کودکی، پیری که منجر به ضعف و سستی ستون فقرات شده و باعث تحول در حالت آن شود. فشردگی مهره‌ها بر روی هم ناشی از شکستگی در ناحیه ستون فقرات، علل دیگر ابتلا به کیفوز ممکن است شامل عفونت دیسک کمر، روماتیسم ستون فقرات، دیستروفی عضلانی و تومور نخاعی باشد.

علائم بیماری کیفوز

همانطور که گفتیم کیفوز یا گوژپشتی یک بیماری شایع است که دو نوع اول آن (انواع آن شرح داده خواهد شد) در بسیاری از افراد رخ می‌دهد. در اغلب موارد کیفوز مشکلی را برای فرد ایجاد نمی‌کند و با ورزش، فیزیوتراپی و قرار دادن بدن در وضعیت نرمال، قابل درمان است. در صورت مشاهده هرکدام از علائم بالا و همچنین خم‌شدنی در قسمت شانه‌ها یا کمر، حتما به کارشناس تربیت بدنی و حرکات اصلاحی، مربی آمادگی جسمانی و یا بدنسازی، و در موارد حاد پزشک مراجعه کنید تا هرچه سریع‌تر تحت درمان قرار گیرید. در صورت عدم درمان، بیماری کیفوز می‌تواند شدت پیدا کرده و عوارضی را در پی داشته باشد. این عوارض عبارتند از:

 -قوز همیشگی در قسمت ستون فقرات

-کمر درد مداوم

 -احساس ضعف یا بی‌حسی در بازو‌ها و پا‌ها

 -تنگی تنفس و ایجاد مشکلات تنفسی

-از دست دادن کنترل مثانه

-بارزترین علائم کیفوز نیز می‌تواند خمیدگی قسمت بالاتنه فرد بیمار به جلو باشد

علائم دیگر این بیماری شامل: وضعیت غیر عادی قرار گرفتن سر، از بین رفتن انعطاف ناحیه فوقانی پشت، سفت شدن همسترینگ، ضعف و بی حسی در پا‌ها و فرسایش دیسک می‌شوند. به هر حال، هرگونه تغییر غیرطبیعی در وضعیت بدن و همچنین علائم فوقانی مورد نظر، نشانگر وجود بیماری کیفوز می‌باشد و در صورت مشاهده آنها، به مربی مراجعه نمایید.

تشخیص

در مرحله اول، در خصوص مراجعین و ورزشکاران به معاینه بیمار می‌پردازیم و سابقه پزشکی یا سلامتی او را بررسی می‌کنیم. از مراجعه کننده می‌خواهیم تا چند حرکت کششی انجام دهد تا وضعیت ستون فقرات و دامنه حرکتی آنرا بررسی نماییم. ابتدا فرد را در صفحه شطرنجی قرار می‌دهیم و از جانب به بررسی وضعیت ستون فقرات می‌پردازیم. سپس فرد بر روی یک سطح صاف دراز می‌کشد. اگر ستون فقرات به حالت نرمال باشد، شدت ناهنجاری در حد متوسط می‌باشد و درمان مناسب قابل انجام است. اگر ستون فقرات همچنان منحنی باشد، باید به دنبال روش‌های درمانی پیچیده‌تر بگردیم. در موارد شدیدتر، آزمایشات تکمیلی مانند تصویربرداری با اشعه ایکس و ام آر آی و یا آزمایش عملکرد ریه نیز مورد نیاز است. تصویربرداری با اشعه ایکس، امکان نمایش استخوان‌های ستون فقرات از زوایای متفاوت را فراهم می‌کند و به ما کمک می‌کند تا وضعیت خمیدگی را مشخص نماییم. ام آر آی همچنین به منظور بررسی وضعیت اعصاب و کانال نخاعی مورد استفاده قرار می‌گیرد، و آزمایش عملکرد ریه نیز برای بررسی دستگاه تنفسی به خصوصاً در مراحل بعدی تشخیص نقش مهمی دارد که این موارد اخیر باید زیر نظر پزشک باشد.

درمان

برای درمان کیفوز، مربی یا پزشک نکات مختلفی را به‌حساب می‌آورد از جمله سن بیمار، وضعیت سلامتی، نوع کیفوز و شدت خمیدگی. اگر بیمار وضعیت شوئرمن یا شدید داشته باشد، از روش‌های غیرجراحی استفاده خواهد شد. این روش‌ها شامل فیزیوتراپی برای تقویت ماهیچه‌های شکم و کمر، دارو‌های ضدالتهابی مانند ایبوپروفن و آسپرین برای کاهش درد و همچنین استفاده از بریس برای پشتیبانی از ستون فقرات و به حالت صحیح برگشتن بدن و از همه مهمتر انجام حرکات و تمرینات اصلاحی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه مشخص و درمان می‌شود؟
  • هوای اصفهان ناسالم است/ کاشان در وضعیت قرمز آلودگی
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های زاهدان رایگان شد
  • پرداخت بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال از مطالبات کادر درمان فارس
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان رایگان شد
  • ۴ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو/مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند
  • مشکلات پایان‌ناپذیر کادر درمان؛ مدل جدید از مهاجرت شکل گرفته!
  • فاجعه پنهان نظام پزشکی؛ کادر درمان از بیمارستان‌های دولتی به بخش خصوصی مهاجرت می‌کنند